Menu

Aktivitet på flere segmenter på det sydsjællandske ejendomsmarked

Der er købere til boligudlejningsejendomme i de større byer på Syd- og Vestsjælland og Lolland-Falster

21. november 2016

Der er aktivitet over hele linjen på ejendomsmarkedet på Sydsjælland og Lolland-Falster.

"Hvis prisen er rigtig, har vi købere til boligudlejningsejendomme i de større byer. Det er overvejende lokale investorer, som køber - enten personligt eller gennem selskaber, de selv kontrollerer. I eksempelvis Slagelse, Næstved eller Vordingborg oplever vi også interesse fra investorer, der ikke umiddelbart kommer fra lokalområdet, " siger erhvervschef Finn Larsen, home Erhverv Sjælland i Næstved.

Der er flere grunde til, at investorerne gerne vil købe boligudlejningsejendomme. Først og fremmest spiller den lave rente ind.

"Investorerne kan stadig opnå en utrolig billig finansiering, og de køber ejendommene til et afkast, som pænt overstiger finansieringsudgiften. Så længe vi har det nuværende renteniveau, er det en rigtig god pengeanbringelse. Som det ser ud, er der heller ikke problemer med at få udlejet boliger - især ikke i de lidt større byer. Der kan være lidt større udfordringer i de små byer og helt ude på landet, " siger Finn Larsen.

Mange boligudlejningsejendomme finder home Erhverv købere til gennem netværket.

Statslig udflytning
Der er også bevægelse på markedet for kontorlejemål i området.

"Udflytningen af de statslige arbejdspladser er stadig i gang, og det udfylder nogle ledige kvadratmeter rundt omkring. Det skaber afledte effekter, at der rykker kontorarbejdspladser ud i provinsen. "

Staten er ikke den eneste arbejdsgiver, der søger mod provinsen.

"Vi har set enkelte eksempler på virksomheder, som gerne ville rykke ud af hovedstadsområdet for at komme ud og få mere stabil arbejdskraft, " siger Finn Larsen.

Kontormarkedet er desuden fortsat præget af, at virksomheder fusionerer og dermed får andre lokalebehov, end de har haft.

Butikker rykker sammen
Detailhandlen på det sydlige Sjælland viser moderat positive takter.

"Når vi taler velbeliggende butikslokaler i de lidt større byer, så er antallet af ledige kvadratmeter er faldet og det er kun få lejemål som udbydes. Vi har stadig byer, der nærmest skal ind og redefinere, hvor handelscentrum skal være, fordi der er lukket forretninger og skabt tomme lokaler i rækkerne rundt omkring."

Finn Larsen fortæller, at i nogle byer er den udvikling allerede i gang.

"Der er en tendens til, at de butikker, der er tilbage i de mindre byer, prøver at komme til at ligge ved siden af hinanden - og det giver en effekt. Vordingborg har for eksempel haft et langt hovedstrøg - Algade. Nu begynder butikkerne at koncentrere sig om en bestemt del af Algade og får dannet et handelscentrum der, " siger Finn Larsen.

Bestil vurdering - hvis du skal sælge, udleje eller vil kende den aktuelle værdi af din erhvervsejendom

Vælg vurderingstype og udfyld dine kontaktoplysninger samt information om den ejendom, du ønsker at få vurderet. Efter bestillingen kontakter vi dig snarest muligt.

Kontakt information

Information om ejendommen der skal vurderes

Ejendom info

Et eller flere felter mangler at blive udfyldt. Udfyld de felter, som er fremhævet med rødt.

Opret dig i Køber-/Lejerkartotek

Opret dig i vores Køber-/Lejerkartotek og få besked, når der er ejendomme eller lokaler, som matcher dine ønsker.

Tilmeld nyhedsbrev og bliv opdateret på markedet for erhvervsejendomme

Nyhedsbrevet udkommer 4 til 12 gange årligt - og du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager. Når du har udfyldt formularen og klikket på "Tilmeld" knappen, vil du modtage en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding.