Menu

Det københavnske ejendomsmarked er en sikker havn

Boligudlejningsejendomme i København er meget eftertragtede hos en bred skare af investorer. Mange af dem kommer fra udlandet

21. november 2016

Der er stor efterspørgsel på investeringsejendomme i København. En bred skare af investorer vælger at sætte deres midler i boligudlejningsejendomme, men også i andre ejendomstyper i Hovedstadsområdet.

"Udenlandske investorer anser stadig Danmark for at være en sikker havn. De indenlandske investorer søger efter en investering, hvor de kan få et afkast og en relativ sikker overbevisning om en kontinuerlig drift i ejendommen. Desuden er der rigtig store friværdier, der bliver frigivet, når privatpersoner sælger deres ejerboliger. De penge skal investeres, og det bliver ofte i ejendomme, " siger Claus Obel Skovgaard, indehaver af home Erhverv København.

Som følge af den store efterspørgsel på boligudlejningsejendomme er mange store, professionelle investorer - pensionskasser, projektudviklere, entreprenørselskaber - på udkig efter jord eller byggemuligheder, hvor de kan opføre nye boliger.

"Det bliver sværere og sværere at finde hullerne, så man søger længere ud af byen. Man søger de muligheder, der er, og så ser man, hvor det kan svare sig at bygge. Det er høj grad båret i gennem af, at lejemarkedet for nye boliger er ret godt, " siger Claus Obel Skovgaard.

Boligudlejningsejendomme er dog ikke de eneste københavnske ejendomme, der er rift om.

"Strøgejendomme er igen blevet meget eftertragtede på trods af et meget lavt afkast. På et tidspunkt var det blevet så dyrt inde i bymidten, at investorerne valgte at søge længere ud. Nu begynder nogle af de store, udenlandske fonde og pengetanke igen at kigge på nogle af de bedste placeringer i håb om, at de kan få fat i nogle af dem. Det er fortsat svært at finde nye investeringsmuligheder på det skandinaviske marked og Nordeuropa, men Danmark er fortsat interessant at investere i, " siger Claus Obel Skovgaard. 

Flere virksomheder vil leje kontorer
Markedet for kontorudlejning i København er i væsentlig bedring. Tomgangen falder, og der er efterspørgsel både fra store og små virksomheder.

"Mange virksomheder er ikke så tilbageholdende, som de har været. I en periode var der lidt en tendens til, at placeringer inde i City blev fravalgt, men de er nu igen eftertragtede. Nogle - især inden for liberale erhverv - vælger at flytte tilbage til byen og få en strøgplacering eller en beliggenhed tæt på City. Mange kan også godt lide den charme, der er ved at ligge i en stor by, " siger Claus Obel Skovgaard.

En tilsvarende udvikling kan spores på markedet for lager- og logistikejendomme.

"Markedet er helt klart blevet bedre i forhold til at leje logistikejendomme ud. Det er ikke så stillestående, som det har været i en lang periode. Endnu har det dog ikke påvirket priserne i opadgående retning, og virksomhederne er fortsat meget selektive, når de vælger lejemål. "

Claus Obel Skovgaard fortæller, at det primært er på Københavns vestegn, i den nordlige ende af København og i områder som Lyngby, at den stigende efterspørgsel kan mærkes.

"Nogle steder er der decideret mangel på de rigtige ejendomme. I dag betjener nogle få medarbejdere et stort lager. Derfor er det vigtigt, at der er meget lager og meget lidt kontorareal i bygningerne. Desuden skal der være gode porte, adgangsveje og gode loftshøjder. Nogle virksomheder ser det mere rentabelt at købe velbeliggende ældre lagerejendomme, som de river ned og erstatter med nyt byggeri, " siger Claus Obel Skovgaard.

Store bevægelser i butikslivet
På markedet for udlejning til retailbutikker er der forandring at spore, blandt andet på grund af nogle større bevægelser blandt kæderne.

"Den norske sports- og fritidskæde XXL vil meget gerne etablere sig på det danske marked og leder hele tiden efter ledige lokaler. Normal-kæden rører på sig, åbner nye butikker og er på konstant udkig efter nye muligheder. Normal er begyndt at vælge bedre placeringer end tidligere. Nu ligger de for eksempel også i centre. "

Claus Obel Skovgaard nævner to andre eksempler, som kan komme til at skabe bevægelse og tilpasninger i markedet: Espresso Houses køb af Baresso-kæden, og Sport 24 der har overtaget Stadium.

Vælg mægler med omhu
For home Erhverv København spiller netværk, opsøgende salg og køberkartoteket en afgørende rolle, når en ejendom skal matches med den rigtige køber.

"Det er de kanaler, der giver noget. Derfor er det afgørende, at man som sælger vælger sin mægler med omhu. Hos os er der i høj grad tale om en 'håndholdt' indsats, hvor vi henvender os direkte til dem, der kan være relevante i forhold til et bestemt emne. Vi sender ud til dem, der står i køberkartoteket, og vi har lange og gode lister over folk, vi kan ringe til, når vi har en ejendom på vej, der passer til deres ønsker, " siger Claus Obel Skovgaard.

Han tilføjer, at home Erhverv har stort gavn af samarbejdet med andre dele af Danske Bank-koncernen.

"Vi får mange henvendelser via Danske Bank, når de har kunder, der gerne vil købe en ejendom, " siger Claus Obel Skovgaard.

Bestil vurdering - hvis du skal sælge, udleje eller vil kende den aktuelle værdi af din erhvervsejendom

Vælg vurderingstype og udfyld dine kontaktoplysninger samt information om den ejendom, du ønsker at få vurderet. Efter bestillingen kontakter vi dig snarest muligt.

Kontakt information

Information om ejendommen der skal vurderes

Ejendom info

Et eller flere felter mangler at blive udfyldt. Udfyld de felter, som er fremhævet med rødt.

Opret dig i Køber-/Lejerkartotek

Opret dig i vores Køber-/Lejerkartotek og få besked, når der er ejendomme eller lokaler, som matcher dine ønsker.

Tilmeld nyhedsbrev og bliv opdateret på markedet for erhvervsejendomme

Nyhedsbrevet udkommer 4 til 12 gange årligt - og du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager. Når du har udfyldt formularen og klikket på "Tilmeld" knappen, vil du modtage en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding.