Menu

Investorer efterspørger i stigende grad kontorejendomme i Storaarhus

Boligudlejningsejendomme i Aarhus og det øvrige Østjylland er fortsat efterspurgte af investorerne, men de viser en stigende interesse for kontorejendomme

21. november 2016

Kontorejendomme i Aarhus og omegn er igen blevet en eftertragtet vare for investorerne.

"Der er fortsat mest fokus på boligudlejningsejendomme, men vi ser i stigende grad, at investorerne har interesse for veludlejede kontorejen-
domme. Sammenholder man med boligudlejningsejendomme her i vores område, så er der mulighed for at købe kontorejendomme til et højere afkast, " siger erhvervscenterdirektør Martin Julsgaard fra home Erhverv Østjylland - Aarhus.

Inden for de seneste måneder har home Erhverv Østjylland - Aarhus handlet to større kontorejendomme på henholdsvis Krøyer Kielbergs Vej i Skanderborg og på hjørnet af Haslegårdsvænget og Ringvejen i Aarhus.

"Som investor vejer man altid sin investering op mod den risiko, der er. Under en lavkonjunktur kan der være en stor risiko for tomgang. Dermed er der en risiko for, at ejeren ikke opnår den fulde leje. Når markedet går den rigtige vej, lejerne klarer sig godt, og tomgangen i området er kraftigt faldende, bliver det interessant. Derfor kan vi nu se en klar tendens til, at der bliver handlet flere kontorejendomme, " siger Martin Julsgaard.

Den lave rente gør det fortsat historisk billigt at finansiere købet af en ejendom, og derfor kan investorerne stadig hente et pænt afkast, hvis de anbringer deres kapital i en boligudlejningsejendom. Interessen for den type ejendomme er da også langt fra klinget af.

"Udviklingen går fortsat i en positiv retning, og vores køberkartotek bugner af navne på investorer, der er interesserede i boligudlejningsejendomme. Interessen har spredt sig ud fra primært at være koncentreret om Aarhus til også at gælde de større, regionale byer som Horsens, Randers og Silkeborg, " siger Martin Julsgaard.

Perfekt tidspunkt for salg
Markedet for lager- og logistikejendomme viser tilsvarende positive takter.

"Vi ser, at ledigheden er faldende. Vi har solgt flere ejendomme, hvor køber selv skal bruge den til at drive sin virksomhed. "

Den gode efterspørgsel efter både investerings- og brugerejendomme betyder ifølge Martin Julsgaard, at det er et optimalt tidspunkt at sælge på, hvad enten man ejer en boligudlejningsejendom, en kontorejendom eller en lager- og logistikejendom og går med salgsovervejelser.

"Alle forudsætninger er der lige nu: Forudsætningerne for finansiering er på plads, renten er lav, risikoen for tomgang er begrænset og efterspørgslen er stor, " siger Martin Julsgaard.

Mangel på store kontorlejemål
Den opadgående kurve på markedet for kontorlokaler slår også igennem, når det gælder udlejning.

"Det er blevet en stigende udfordring at finde større kontorlejemål, og jo tættere man kommer på Aarhus midtby, jo større bliver udfordringen. Der er en masse i pipelinen til at blive bygget, men lige nu er der centralt i Aarhus stort set ikke større kontorlejemål, som er indflytningsklart, " siger Martin Julsgaard.

I det centrale Aarhus er der blandt andet kontorbyggerier undervejs på bl.a. Frederiks Plads, Ceresgrunden, Godsbanen og ved Sydhavnen.

Martin Julsgaard ser den generelle fremgang i økonomien samt urbanisering som forklaringen på den stigende efterspørgsel efter kontorlokaler.

"Vi er på den anden side af krisen. Virksomhederne tror på fremtiden og ser samtidig værdien i at opnå en bedre udnyttelsesgrad og få tidssvarende lokaler, der lever op til miljøkrav, energiforbrug og indeklima. "

Indkøb er en oplevelse
Butikkerne nyder også godt af, at mildere økonomiske vinde blæser over landet.

"Det går den rigtige vej. Der er stort set ingen tomgang, og på de centrale beliggenheder er afståelsessummer igen kommet i markedet, og de er for opadgående. "

En stigende nethandel har længe presset detailhandler, men Martin Julsgaard mener, at forbrugerne i stigende grad får øjnene op for de ekstra kvaliteter, der for eksempel er i at tage på shopping i Aarhus.

"Aarhus tiltrækker mange mennesker fra et stort område, som ikke bare tager til byen for at finde og købe et produkt. De kan komme ind og opleve hele det miljø, der er med caféer, specialbutikker og særlige steder som Latinerkvarteret eller omkring M. P. Bruuns Gade og Jægergårdsgade på Frederiksbjerg, hvor der er udvikling af butikslivet i gang, " siger Martin Julsgaard.

Bestil vurdering - hvis du skal sælge, udleje eller vil kende den aktuelle værdi af din erhvervsejendom

Vælg vurderingstype og udfyld dine kontaktoplysninger samt information om den ejendom, du ønsker at få vurderet. Efter bestillingen kontakter vi dig snarest muligt.

Kontakt information

Information om ejendommen der skal vurderes

Ejendom info

Et eller flere felter mangler at blive udfyldt. Udfyld de felter, som er fremhævet med rødt.

Opret dig i Køber-/Lejerkartotek

Opret dig i vores Køber-/Lejerkartotek og få besked, når der er ejendomme eller lokaler, som matcher dine ønsker.

Tilmeld nyhedsbrev og bliv opdateret på markedet for erhvervsejendomme

Nyhedsbrevet udkommer 4 til 12 gange årligt - og du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager. Når du har udfyldt formularen og klikket på "Tilmeld" knappen, vil du modtage en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding.