Menu

Økonomisk optimisme smitter af på ejendomsmarkedet i Trekantområdet

Investorer til boligudlejningsejendomme og kontorejendomme søger til Trekantområdet fra udlandet, København, Aarhus mv. på af grund muligheden for at opnå en attraktiv forrentning

21. november 2016

Stor optimisme præger mange virksomheder i Trekantområdet, og det kan mærkes på det lokale ejendomsmarked.

"I min verden er krisen længe smidt over bord. Blandt virksomhederne er der en lyst til at investere og gøre noget. Man er ikke længere bekymret for fremtiden på samme måde som tidligere. Derfor udskyder man heller ikke beslutningen om at flytte til noget større - eller mindre, hvis dét er aktuelt, " siger ejendomsmægler René Dall-Jensen fra home Erhverv Jylland Syd i Kolding.

Mange virksomheder betragter Trekantområdet som en gunstig placering, fordi det er muligt at tiltrække arbejdskraft fra et meget stort opland. Medarbejderne kan komme fra Aarhus og længere nordpå, fra Esbjerg, Sønderjylland, Fyn og endda Vestsjælland, uden at have ekstrem pendlertid.

"Trekantområdet er på mange måder inde i en rygende udvikling. Både store og små virksomheder søger til Trekantområdet, og det har noget med arbejdskraft at gøre, " siger René Dall-Jensen.

Et af de seneste eksempler på områdets tiltrækningskraft er virksomheden Gram Equipment, som i begyndelsen af oktober meddelte, at den samler sine afdelinger i Vojens og Aarhus i nye lokaliteter i Kolding.

Et andet eksempel er Delaval, der flytter i deres nye lokaler i Kolding Nord inden årsskiftet.

"Hele Trekantområdet er det sted i Danmark, hvor der er flest produktionsstillinger i forhold til indbyggertallet. Der er også god bevægelse i markedet for produktion- og logistikejendomme, " siger René Dall-Jensen.

Rift om kontorer med fællesskab
Samme tendens gør sig gældende på markedet for udlejning af kontorlokaler, hvor mange virksomheder er ude at søge de helt rigtige lokaler.

"På kontorområdet bliver fællesskabet vægtet højt. Man vil gerne have sit eget kontor, men med fælles kantine, konferencerum og andre faciliteter. Man lejer sig til de effektive kvadratmeter, man har brug for, og så har man stadig adgang til de andre ting, " fortæller René Dall-Jensen.

Tidligere blev byernes midte betragtet som det bedste sted at have kontor. Nu er andre placeringer i højere kurs.

"Det må hjertens gerne være ved udfaldsveje eller motorveje. Hvor det er muligt, bliver midtbyernes kontorarealer omdannet til boliger. Der er ikke så meget andet, der giver mening."

Kolding, Vejle og Fredericia har alle fået nyere erhvervsområder i udkanten af byen med masser af kontorlejemål. Også længere mod syd er der opstået nye områder.

"I Sønderborg har lokale kræfter stået bag Videnspark Alsion, hvor en række mindre virksomheder har fået lokaler. Byen er hjemsted for store, succesfulde virksomheder som Danfoss og Linak, som er med til at tiltrække andre, " siger René Dall-Jensen.

Webshops får fysiske rammer
Udviklingen inden for detailhandlen i Trekantområdet viser en ny trend. I flere år har nethandlen været set som en trussel mod traditionelle butikker. Nu etablerer nogle webshops sig i fysiske rammer.

"Jeg har lige udlejet lokaler til en telefonreparatør, som hidtil kun har haft forretning på nettet. De er nødt til at åbne en fysisk butik, fordi de har mange erhvervskunder, og det skal bare gå stærkt, hvis telefonen bliver smadret. Billig Bilpleje i Brørup var egentlig også en webshop, men de har åbnet en fysisk butik og er ekspanderet efter det, " fortæller René Dall-Jensen.

Boligudlejningsejendomme er en sikker havn
Investorerne anser fortsat boligudlejningsejendomme for at være den sikre havn, når de skal anbringe deres penge.

"Når kreditforeninger og banker annoncerer negative renter, er det klart interessant at sætte pengene i en boligudlejningsejendom, som her i området giver 5-6,5 procent i afkast. Vi har set en øget efterspørgsel fra blandt andre investorer, der har været på det københavnske marked i flere år, men nu søger mod vest for at få et bedre afkast end i hovedstaden, " siger René Dall-Jensen.

Den øgede efterspørgsel giver salgslyst, og home Erhverv skaber sammenhæng mellem købere og sælger. Køberne får ejendommene præsenteret, så det er overskueligt og lige til, hvilket ofte giver et godt og gnidningsfrit forløb.

"Investeringsejendommene er ikke alle ude officielt. Flere bliver solgt på vores kendskab til investorer og de enkelte investorers investeringsprofil. " siger René Dall-Jensen.

Bestil vurdering - hvis du skal sælge, udleje eller vil kende den aktuelle værdi af din erhvervsejendom

Vælg vurderingstype og udfyld dine kontaktoplysninger samt information om den ejendom, du ønsker at få vurderet. Efter bestillingen kontakter vi dig snarest muligt.

Kontakt information

Information om ejendommen der skal vurderes

Ejendom info

Et eller flere felter mangler at blive udfyldt. Udfyld de felter, som er fremhævet med rødt.

Opret dig i Køber-/Lejerkartotek

Opret dig i vores Køber-/Lejerkartotek og få besked, når der er ejendomme eller lokaler, som matcher dine ønsker.

Tilmeld nyhedsbrev og bliv opdateret på markedet for erhvervsejendomme

Nyhedsbrevet udkommer 4 til 12 gange årligt - og du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager. Når du har udfyldt formularen og klikket på "Tilmeld" knappen, vil du modtage en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding.