Menu

Markedet for erhvervsejendomme - Nordjylland / Aalborg

Opdateret maj 2018

Markedsprognose

Se markedsprognose tabel (billede)

Markedsfakta

Nordjylland - Aalborg

Boligudlejningsejendomme

 • Stabil efterspørgsel blandt professionelle regionale investorer efter projekter til opførelse af boligudlejningsbyggeri - primært i Aalborg.
 • Stigende efterspørgsel efter velbeliggende boligudlejningsejendomme. Dette sammenholdt med et begrænset udbud samt en attraktiv rente, giver et stigende prisniveau.
 • Efter øget fokus på ”optimering” af lokaleomkostninger, har flere virksomheder i Aalborg indre by skiftet domiciladresser, hvilket har åbnet mulighed for projekter med omdannelse af kontorlokaler til beboelseslejemål.
 • I omegnskommuner til Aalborg (Frederikshavn og Hjørring) opleves en yderligere stigning i interessen for investeringsejendomme fra både regionale og nationale investorer.
 • Efterhånden som udbuddet af investeringsejendomme er reduceret i Aalborg området, har investorerne fået øjnene op for de muligheder der ligger i de mellemstore byer som Hjørring og Frederikshavn, hvilket har resulteret i et vigende afkastkrav i disse områder.

Kontorejendomme

 • Lejemål i fælles kontormiljøer er generelt godt efterspurgt i Aalborg området, da denne type lejemål opfylder en række servicebehov som normalt kun er forbeholdt de store og mellemstore virksomheder.
 • Generelt stigende efterspørgsel efter kontorfaciliteter i Aalborg idet flere virksomheder har øget medarbejderstaben som følge af stigende aktivitet.
 • I Hjørring og Frederikshavn er der fortsat et pænt udbud af ledige kontorlokaler, hvorfor lejevilkår er i stor fokus i dette område.

Butiksejendomme

 • I Aalborg ses der i øjeblikket en stigning i efterspørgslen efter lejemål beliggende centralt på gågadeniveau samt i Aalborg Storcenter, hvilket betyder at tidligere tomgangslejemål nu er udlejet. I lyset af den positive udvikling i udlejningen vurderes dette at have en afsmittende effekt på interessen for investering i butiksejendomme.
 • Sekundære placeringer og utidssvarende lejemål er fortsat underlagt en begrænset efterspørgsel.
 • Imødekommenheden for individuelt tilpassede lejevilkår er fortsat stor. Dette ses i udpræget grad i omegnskommunerne Hjørring og Frederikshavn.

Produktions- og logistikejendomme

 • I Aalborgområdet er ses en prisstabilisering på lager- og produktionsejendomme, som følge af en stigende efterspørgsel fra brugerrelaterede købere som er vokset ud af de eksisterende rammer, eller som føler sig fristet til at købe som følge af de nuværende lave renteniveau.
 • Udbuddet af tidsvarende og velbeliggende lokaler til leje er reduceret gradvist inden for det seneste år, hvilket skyldes en stigende lokaleefterspørgsel samt at der er længere tid mellem fraflytningerne fra eksisterende lejere. Denne udvikling betyder en gradvis stigning i lejeniveauet.
 • Ejendomme med tidsvarende indretning samt placering ved god infrastruktur er primært efterspurgt.
 • Utidssvarende indrettede ejendomme og ejendomme beliggende i omegnskommuner er fortsat langsomt omsættelige.

 

Kontakt Erhvervscenter Østjylland - Aarhus

Overvejer du salg eller udlejning af din erhvervsejendom?

Start med en vurdering
og dialog om dine muligheder

Vil du have viden om markedet for erhvervsejendomme?

Modtag nyhedsbrev og bliv opdateret
på markedet for erhvervsejendomme

Bestil vurdering - hvis du skal sælge, udleje eller vil kende den aktuelle værdi af din erhvervsejendom

Vælg vurderingstype og udfyld dine kontaktoplysninger samt information om den ejendom, du ønsker at få vurderet. Efter bestillingen kontakter vi dig snarest muligt.

Kontakt information

Information om ejendommen der skal vurderes

Ejendom info

Et eller flere felter mangler at blive udfyldt. Udfyld de felter, som er fremhævet med rødt.

Opret dig i Køber-/Lejerkartotek

Opret dig i vores Køber-/Lejerkartotek og få besked, når der er ejendomme eller lokaler, som matcher dine ønsker.

Tilmeld nyhedsbrev og bliv opdateret på markedet for erhvervsejendomme

Nyhedsbrevet udkommer 4 til 12 gange årligt - og du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager. Når du har udfyldt formularen og klikket på "Tilmeld" knappen, vil du modtage en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding.