Menu

Markedet for erhvervsejendomme - Trekantområdet & Esbjerg

Opdateret november 2017

Markedsprognose

Se markedsprognose tabel (billede)

Markedsfakta

Trekantområdet oplever generelt en stor efterspørgsel fra virksomheder, der ønsker at flytte til området. Det bunder i Trekantområdets centrale beliggenhed i Danmark og derved kan virksomhederne bedre tiltrække den rigtige arbejdskraft, fra et større geografisk område. Endvidere er de logistiske fordele i området en stor værdi for mange virksomheder, da det ikke kun giver en nemmere hverdag for virksomheden, men også giver en fleksibilitet for at rykke ud eller at kunderne nemt kan komme til virksomheden.

Det er primært Kolding Nord, Vejle Nord og Fredericia ved motorvejen der efterspørges af virksomheder. Dog er der stigende efterspørgsel generelt set i hele Trekantområdet.

Esbjerg området har med den seneste Nordsøaftale, slået fast at byen er Danmarks energimetropol. Målet er at fordoble antallet af arbejdspladser i energisektoren inden 2025 og allerede nu er Esbjerg i gang med at udvikling store områder omkring byen og havnen, for at være på forkant med udviklingen.

Området i Syd- og Sønderjylland er generelt i fremgang og investorerne har for alvor fået øjnene op for de attraktive investeringsmuligheder.

Boligudlejningsejendomme

Trenden er fortsat at investere i ejendomme der kan/skal moderniseres og optimeres for at blive udlejet til boliger. Det kan være byejendomme med erhverv der omdannes, men også eksisterende boligejendomme der ombygges og optimeres.

Endvidere er de store boligprojekter efterspurgt. Det er både nationale og internationale investorer der er i markedet. Her gælder også muligheden for at omdanne ældre og nedslidte erhvervsarealer i midtbyerne, da det som oftest kan give en fantastisk case med et godt og sikkert afkast.

Kontorejendomme

  • På markedet for kontorlejemål er der god og stigende efterspørgsel.
  • Kontorlokaler i bymidten bliver i stigende grad fravalgt til fordel for placeringer i nærheden af motorvejene og havneområderne, hvor der også er mulighed for god profilering, som mange virksomheder lægger vægt på.
  • Trenden er fortsat at skifte gamle, utidssvarende lokaler ud med nogle forholdsvis nye, med fælles kantineordninger, fælles konferencerum etc.

Butiksejendomme

  • Butikslejemål på hovedstrøgene i de større byer, er stadig med god efterspørgsel og tomgangen er væsentlig lavere end tidligere år.
  • Flere kædebutikker samt webshops der ønsker en fysisk butik.
  • Ny tendens er lokale iværksættere der åbner specialforretninger i de aktive handelsmiljøer.

Produktions- og logistikejendomme

  • Der er forsat stor efterspørgsel på store arealer, på op til 15.000 - 20.000 m².
  • Domicilejendomme i størrelsen fra 500 – 2000 m² samt grunde til nybyggeri.
  • Ejendomme med mindre attraktiv placering, opdeles og udlejes til flere lejere i mindre enheder. Der opleves endvidere stigende efterspørgsel efter disse ejendomme som investering grundet forholdsvist højt afkast.

Kontakt Erhvervscenter Jylland Syd 

 

Overvejer du salg eller udlejning af din erhvervsejendom?

Start med en vurdering
og dialog om dine muligheder

Vil du have viden om markedet for erhvervsejendomme?

Modtag nyhedsbrev og bliv opdateret
på markedet for erhvervsejendomme

Bestil vurdering - hvis du skal sælge, udleje eller vil kende den aktuelle værdi af din erhvervsejendom

Vælg vurderingstype og udfyld dine kontaktoplysninger samt information om den ejendom, du ønsker at få vurderet. Efter bestillingen kontakter vi dig snarest muligt.

Kontakt information

Information om ejendommen der skal vurderes

Ejendom info

Et eller flere felter mangler at blive udfyldt. Udfyld de felter, som er fremhævet med rødt.

Opret dig i Køber-/Lejerkartotek

Opret dig i vores Køber-/Lejerkartotek og få besked, når der er ejendomme eller lokaler, som matcher dine ønsker.

Tilmeld nyhedsbrev og bliv opdateret på markedet for erhvervsejendomme

Nyhedsbrevet udkommer 4 til 12 gange årligt - og du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager. Når du har udfyldt formularen og klikket på "Tilmeld" knappen, vil du modtage en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding.