Menu

Markedet for erhvervsejendomme - Trekantområdet & Esbjerg

Opdateret maj 2018

Markedsprognose

Se markedsprognose tabel (billede)

Markedsfakta

Trekantområdets centrale beliggenhed i Danmark er i stigende grad efterspurgt af virksomhederne. Geografisk giver det virksomheder en fantastisk mulighed for at tiltrække arbejdskraft fra et stort opland.

Senest er de logistiske fordele i området blåstemplet med DMTC i Taulov. En såkaldt tørhavn, med tætte forbindelser til havnene, hvor der med stor fordel, udnyttes infrastrukturen og det giver virksomhederne en stor fleksibilitet. Området, Taulov, er af EU udpeget som en del af EU's Core Network – En del af den internationale infrastruktur, der binder Europa sammen.

Der er endvidere stor efterspørgsel fra investorerne, der følger udviklingen i markedet tæt, og gerne vil investere i virksomheder.

Byer som Aabenraa og Sønderborg, er ligeledes i god udvikling og der bliver bygget og gjort meget i byerne. Syd- og Sønderjylland er generelt i fremgang og investorerne har for alvor fået øjnene op for de attraktive investeringsmuligheder.

Esbjerg og omegn oplever stor efterspørgsel på boligejendomme samt projekter til udvikling af bymidten eller centerområder i og udenfor byerne. De nye område ved havnen skaber interesse og vækst, hvilket giver en afsmittende effekt på markedet generelt.

Boligudlejningsejendomme

Trenden peger mere og mere mod at placere investeringen i ejendomme der er allerede er godt udlejet til beboelse. Det gælder rækkeboliger og lejligheder, både nye som ældre byggerier.

Byejendommene med eksisterende boliger eller kontorlokaler, optimeres fortsat og ombygningsprojekter er stadig i højkurs.

Endvidere er de store boligprojekter efterspurgt. Det er både nationale og internationale investorer der er i markedet. Her gælder også muligheden for at omdanne ældre og nedslidte erhvervsarealer i midtbyerne, da det som oftest kan give en fantastisk case med et godt og sikkert afkast.

Grundkøb med henblik at opføre rækkebolig, er tiltagende og efterspørgslen på de færdige boligprojekter er ligeledes stigende.

Kontorejendomme

  • Trenden er fortsat at skifte gamle, utidssvarende lokaler ud med nogle forholdsvis nye, med fælles kantineordninger, fælles konferencerum etc.
  • Nybyggerierne er i gang og med faldende tomgang vil der være behov for de nye arealer.

Butiksejendomme

  • Ny tendens er lokale iværksættere der åbner specialforretninger i de aktive handelsmiljøer.
  • Butikslejemål på hovedstrøgene i de større byer, er stadig med god efterspørgsel og tomgangen er væsentlig lavere end tidligere år.
  • Kædebutikker og webshops ønsker fortsat en flere fysiske butikker.

Produktions- og logistikejendomme

  • Domicilejendomme i størrelsen fra 2.000-10.000 m² samt grunde til nybyggeri.
  • Der er forsat stor efterspørgsel på store arealer, på op til 15.000 - 20.000 m².
  • Ejendomme med mindre attraktiv placering, opdeles og udlejes til flere lejere i mindre enheder. Der opleves endvidere stigende efterspørgsel efter disse ejendomme som investering grundet forholdsvist højt afkast.

 

Kontakt Erhvervscenter Jylland Syd 

 

Overvejer du salg eller udlejning af din erhvervsejendom?

Start med en vurdering
og dialog om dine muligheder

Vil du have viden om markedet for erhvervsejendomme?

Modtag nyhedsbrev og bliv opdateret
på markedet for erhvervsejendomme

Bestil vurdering - hvis du skal sælge, udleje eller vil kende den aktuelle værdi af din erhvervsejendom

Vælg vurderingstype og udfyld dine kontaktoplysninger samt information om den ejendom, du ønsker at få vurderet. Efter bestillingen kontakter vi dig snarest muligt.

Kontakt information

Information om ejendommen der skal vurderes

Ejendom info

Et eller flere felter mangler at blive udfyldt. Udfyld de felter, som er fremhævet med rødt.

Opret dig i Køber-/Lejerkartotek

Opret dig i vores Køber-/Lejerkartotek og få besked, når der er ejendomme eller lokaler, som matcher dine ønsker.

Tilmeld nyhedsbrev og bliv opdateret på markedet for erhvervsejendomme

Nyhedsbrevet udkommer 4 til 12 gange årligt - og du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager. Når du har udfyldt formularen og klikket på "Tilmeld" knappen, vil du modtage en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding.