Menu

Udlejningsejendomme med boliger er glohede investeringer

Ejendomme bliver ofte revet væk inden annoncering - netværk og køberkartotek sælger

29. april 2016

Både private og professionelle. Store som små. Nye som garvede. Danske som udenlandske. Investorerne giver sig i kast med at købe boligudlejningsejendomme i et stort omfang lige nu.

Som investor skal man være klar til at slå til. Ellers står andre parate, lyder meldingen i en ny markedsupdate fra home Erhverv, der har 11 erhvervscentre fordelt over landet.

"Hver gang vi får noget ind, er der mange potentielle købere. Især små og mellemstore ejendomme - fra tre enheder og op til seks - er populære blandt investorerne, " siger direktør og indehaver Behrend Behrendsen fra home Erhverv Jylland Syd i Esbjerg.

I øjeblikket overstiger antallet af købere klart antallet af sælgere, og det er sjældent nødvendigt at annoncere en ejendom til salg. Boligudlejningsejendomme har investorernes interesse, fordi de med den nuværende lave rente er et attraktivt alternativ til at opnå et højere afkast end ved kontante indskud eller obligationer - og fordi der er lille risiko for tomme lejemål særligt i de større byer.

Efterspørgslen overstiger udbud
"Hvis vi får en ejendom ind i dag, har vi mange interesserede, vi kan ringe til i morgen. Derfor er det vigtigt, at de nye spillere på markedet får et finansieringstilsagn på plads i god tid. Hvis man først efterfølgende skal til at finde ud af det med finansieringen, så er der en anden, der har slået til, " lyder rådet fra Behrend Behrendsen.

Samme melding går igen i landets erhvervscentre. Det er ofte unødvendigt at annoncere for at få boligudlejningsejendomme solgt. home Erhverv finder de potentielle købere i sit landsdækkende kartotek af investorer.

"Efterspørgslen efter ejendomme med boliger i København er simpelthen enorm - såvel de mindre enheder som helt store ejendomme - og det afspejler sig i den pris, man kan opnå. Udfordringen er, at efterspørgslen er meget større en udbuddet, " siger indehaver Claus Obel Skovgaard fra home Erhverv København.

Køberkartoteket bugner i hele Danmark

"Vi har i dag et bugnende køberkartotek, som giver en rigtig god mulighed for at afdække potentialet for prisen på en ejendom. Nogle sælgere ønsker et stille salg, og så løses det via kartotek. Kommer tingene i markedet, får man altid trykprøvet prisniveauet, men vi har i flere tilfælde haft gode erfaringer med at prøve prisen af blandt de potentielle emner i køberkartoteket, " fortæller erhvervscenterdirektør Martin Julsgaard fra home Erhverv Østjylland i Aarhus.


Opsøger sælgere
Den store efterspørgsel betyder, at erhvervscentrene aktivt opsøger ejere af boligudlejningsejendomme for et evt. salg af ejendommen, oplyser home Erhverv på Fyn.

"Det er et godt marked at købe i, fordi finansieringsrenten er lav, men også at sælge i, fordi man lige i øjeblikket, blandt andet på den baggrund, kan få en rigtig flot pris for sin boligudlejningsejendom, " siger indehaver Henrik Bendix Poulsen-Svane i home Erhvervscenter Fyn.

Også uden for de største byer er der stigende interesse for boligudlejning. Et godt lokalkendskab betyder, at det ofte ikke er nødvendigt at annoncere boligudlejningsejendomme til salg.

"Vi kender på forhånd en del af de investorer, der køber ejendomme i de forskellige områder, så der er nogle faste investorer i køberkartoteket, som vi tager fat i. Vi sælger gennem netværk og køberkartotek, " siger erhvervschef Finn Larsen i home Erhverv Sjælland.

"Ofte kombinerer vi dog tingene og lægger ejendommen på nettet samtidig med, at vi sender den ud gennem køberkartoteket. Når vi annoncerer, er det med til at sikre, at markedet bliver afsøgt for mulige købere, så sælger får den bedst mulige pris, " siger indehaver Ib Stampe fra home Erhverv Midt- og Vestjylland i Herning.

Et godt råd er at kontakte home Erhverv og tilmelde sig køberkartoteket, hvis man overvejer at købe en boligudlejningsejendom.

Bestil vurdering - hvis du skal sælge, udleje eller vil kende den aktuelle værdi af din erhvervsejendom

Vælg vurderingstype og udfyld dine kontaktoplysninger samt information om den ejendom, du ønsker at få vurderet. Efter bestillingen kontakter vi dig snarest muligt.

Kontakt information

Information om ejendommen der skal vurderes

Ejendom info

Et eller flere felter mangler at blive udfyldt. Udfyld de felter, som er fremhævet med rødt.

Opret dig i Køber-/Lejerkartotek

Opret dig i vores Køber-/Lejerkartotek og få besked, når der er ejendomme eller lokaler, som matcher dine ønsker.

Tilmeld nyhedsbrev og bliv opdateret på markedet for erhvervsejendomme

Nyhedsbrevet udkommer 4 til 12 gange årligt - og du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager. Når du har udfyldt formularen og klikket på "Tilmeld" knappen, vil du modtage en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding.